E fa'afefea ona fa'afefeteina se faitoto'a fa'ase'e

O faitotoa faasee o se faaopoopoga matagofie i soo se fale.Latou te fa'atagaina le malamalama fa'anatura e lolovaia i lou avanoa ma maua ai le avanoa faigofie i fafo.Ae ui i lea, a aunoa ma le faʻamaonia lelei o le tau, o faitotoʻa faʻafefe e mafai foi ona taʻitaʻia ai le le lelei o le malosi, faʻataʻitaʻiga, ma le faʻaleagaina o le vai.

faitotoa faasee

I totonu o lenei taʻiala, o le a matou talanoaina le taua o le faʻafefe o le tau o ou faitotoʻa faʻafefe ma tuʻuina atu ia te oe fautuaga aoga i le auala e faʻamautinoa ai o loʻo faʻamaufaʻailogaina ou faitotoa faʻasee ma puipuia mai elemene.

Aisea e Saotia ai le Tau o Faitotoa Sliding?

O le puipuia o le tau o ou faitotoa fa'ase'e e taua tele mo le tele o mafua'aga.Muamua ma le taua, o le a fesoasoani e faatumauina le malosi o lou fale.O se faitoto'a fa'ase'e le fa'amaufa'ailogaina e mafai ona mafua ai le gau o le vevela i le taumalulu ma le ea malulu e sola ese i le taumafanafana, ma mafua ai le maualuga o pili o le malosi.

E le gata i lea, o le fa'asa'o lelei o le tau e mafai ona puipuia ai fa'ata'ita'iga, lea e mafai ona fa'apopoleina ai lou fale ma fa'atupu ai le le tutusa o le vevela i lou avanoa e nofo ai.E puipuia ai fo'i lou fale mai le fa'aleagaina o le vai, ona o se faitoto'a fa'ase'e e le lelei ona fa'amauina e mafai ai ona so'o i totonu le vai i taimi o timuga, e ono fa'aleagaina ai ou fola ma puipui.

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga faʻapitoa, o le faʻasaʻo lelei o le tau o lou faitotoʻa faʻafefe e mafai ona faʻalauteleina le ola o le faitotoʻa ma ona vaega, faʻasaoina tupe i luga o le toe faʻaleleia ma le suia i le taimi umi.

O nisi nei o fautuaga e fesoasoani ia te oe e puipuia lelei le tau o ou faitotoa faasee:

1. Siaki ma faamaufaailoga faavaa o faitotoa
O le laasaga muamua i le fa'asaoina o lou faitoto'a fa'ase'e o le su'esu'eina mae'ae'a o le fa'avaa o le faitoto'a mo so'o se va, ta'e, po'o isi fa'ailoga o le ofuina.Va'ai toto'a i le vaega e fetaui ai le faitoto'a ma le fa'avaa o le faitoto'a, aua o le mea lea e masani ona tafe ai le ea ma le vai.

O le taimi lava e te iloa ai soʻo se vaega e manaʻomia le gauai, faʻaaoga se silikoni maualuga poʻo se paʻu paʻu e faʻatumu ai soʻo se va poʻo ni taʻe.O nei faʻamaufaʻailoga e fetuutuunai ma o le a gaoioi ma le faʻalauteleina masani o le faitotoa ma le faʻaitiitia, faʻamautinoaina se faʻamaufaʻailoga umi.

2. Fa'apipi'i le tau
Weatherstripping o se auala aoga e faʻamaufaʻailogaina ai soʻo se avanoa i le va o lou faitotoʻa faʻasee ma le faʻavaa o le faitotoʻa.E tele ituaiga o tau e maua, e aofia ai foam fa'apipi'i, vinyl, ma fasi u'amea.

Filifili se mea e fa'afefete ai le tau e fetaui ma le lapo'a ma le faiga o lou faitoto'a fa'ase'e, ona fa'apipi'i ma le fa'aeteete i le pito e fetaui ai le faitoto'a ma le fa'avaa.O lenei mea o le a maua ai se vaega faaopoopo o le puipuiga mai faʻataʻitaʻiga ma le faʻaogaina o le vai.

3. Fa'aaoga se fa'amau fa'ata'ita'i
Draft stoppers o se fofo faigofie ma taugofie mo le puipuia o ata mai le ulufale atu i lou fale e ala i le pito i lalo o lou faitotoa faasee.O nei palaka e matua uumi, aluga manifinifi e tuu i le pito i lalo o le faitotoa e fai ai se pa puipui mai le malulu ma le susu.

4. Mafaufau e faapipii se salu faitotoa
Afai o lou faitoto'a fa'ase'e e matua faigofie lava i ata, mafaufau e fa'apipi'i se faitoto'a salu i le pito i lalo ole faitoto'a.O le salu o le faitoto'a o se fasi uamea po'o se palasitika e fa'apipi'i i le pito i lalo o le faitoto'a ma fa'amau ai se fa'amaufa'ailoga i luga o le faitoto'a, e puipuia ai le ea ma le vai mai le sosolo i totonu.

5. Ia mautinoa le fa'alava lelei
I le fa'aopoopoina o le fa'amauina o so'o se va ma fa'ata'ita'iga, e taua fo'i le fa'amautinoa o lo'o fa'amama lelei ou faitoto'a fa'ase'e.Afai o lou faitotoa faasee ua matua pe le lelei ona puipui, mafaufau e faaopoopo i ai se isi insulation faaopoopo i le tioata poo le faatau mai o pupuni puipui e fesoasoani e faatonutonu le vevela o lou fale.

6. Tausia ou faitotoa faasee
O le tausiga faifaipea o lou faitoto'a fa'ase'e e mana'omia ina ia mautinoa o lo'o fa'amau lelei ma puipuia mai elemene.Tausi ala mama ma leai ni otaota, fa'alu'u le uila ma ala pe'a mana'omia, ma siaki so'o se fa'ailoga o le ofuina e mana'omia le gauai.

E ala i le mulimuli i nei fautuaga faigofie, e mafai ona e puipuia lelei le tau o ou faitotoa faasee ma fiafia i se fale e sili atu le mafanafana, malosi, ma puipuia.O le faʻaaluina o le taimi e faʻamaufaʻailogaina lelei ai ma faʻafefeteina ou faitotoʻa faʻafefe e le gata o le a sefe ai lou pili o le malosi ma tau toe faʻaleleia, ae o le a fesoasoani foi e fausia ai se siosiomaga e sili atu ona gafatia ma faʻalelei mo oe ma lou aiga.

I mea uma, o le fa'asaoina o ou faitoto'a fa'ase'e ose la'asaga taua i le fa'atumauina o le mafanafana ma le malosi o lou fale.E ala i le su'esu'eina mae'ae'a o fa'avaa o lou faitoto'a, fa'amauina so'o se va, ma fa'amautinoaina le fa'a'ese'ese lelei, e mafai ona e puipuia lou fale mai fa'ata'ita'iga, fa'aleagaina o le vai, ma le leiloa o le malosi.Fa'aalu la le taimi e fa'asa'o lelei ai le tau o ou faitoto'a fa'ase'e - fa'afetai lou fale ma lau atotupe!


Taimi meli: Tes-22-2023